Beste Obdammers

Oproep verenigingen

In de vorige Rotonde stond een oproep aan de verenigingen zich aan te melden bij De Veiling. Daar zit inmiddels werking in, maar het is nog niet rond.

Van onze voorzitter Joan Peerdeman heeft u hierover onlangs een brief ontvangen. Er staat onder meer in te lezen dat er een mooi bedrag van een aantal duizend euro te verdienen is tegen een toch geringe inspanning.

En bedenk dat u het niet alleen voor uw eigen vereniging doet. U helpt zo ook mee de beide monumentale kerkgebouwen die ons dorp rijk is, in goede bouwkundige staat te houden.

Twijfel dus niet langer en meldt u aan.

Oproep wijklopers

Niet alleen hebben we twee verenigingen nodig voor hand- en spandiensten. We hebben ook een aantal wijklopers nodig. Wegens leeftijd of andere voor de hand liggende redenen, stoppen er elk jaar weer een aantal mensen met wijklopen. Hartelijk dank voor jullie goede inzet, dat was meer dan super.

U begrijpt dat we ons wijklopers-team graag weer op volle sterkte willen brengen.

Wat moet u als wijkloper doen?

Eerst brengt u in uw wijk brieven rond. Gemiddeld bestaat een wijk uit 25/30 huizen. De brieven kunt u gewoon in de brievenbus doen. Dit gebeurt in de week van 26 september.

Een week later gaat u de deuren langs om spullen, geldelijke bijdragen en ingevulde formulieren op te halen. Dit is het echte werk! Het gebeurt in de week van 3 oktober.

Op deze formulieren geven de mensen aan welke kavels ze aanbieden. Dat kunnen aantrekkelijke activiteiten van allerlei aard zijn, zoals uitjes en spelletjesavonden.

Vaak maken de mensen de geldelijke bijdrage rechtstreeks over. Dat kan ook natuurlijk.

Als laatste brengt u dan alles wat u hebt opgehaald naar het inzamelpunt en dan is uw klus af. Dit gebeurt op maandagavond 10 oktober. Natuurlijk zit er ook een kleine attentie voor u aan vast.

Nu onze oproep:

Meld u aan als wijkloper!

Doe dat vóór 1 juli bij De Veiling Obdam. Het email-adres staat hieronder.

Uiteraard wordt u door ons op de hoogte gehouden.

Kom naar De Veiling van Obdam op vrijdagavond 4 november 2022, we gaan weer knallen!

Van Obdam, voor Obdam!

 Het veilingcomité

Email: deveilingobdam@gmail.com