Beste dorpsgenoten,

U weet het, het jaar 2020 is voor de Veiling Obdam heel anders verlopen dan we ons gewenst hadden. Tot onze grote spijt moesten we al in het voorjaar van 2020 de beslissing nemen dat het niet kon doorgaan.

Dit keer geen De Brink vol mensen die onder het genot van een wijntje of een biertje tegen elkaar op boden. Geen spanning over wie de buit binnen zou halen. Geen enthousiaste vermelding aan het einde door Joan Peerdeman over hoe geweldig veel geld het deze keer was geworden. Geen leuke uitjes, activiteiten en evenementen die altijd zo’n mooi gevolg van De Veiling zijn. Ja, het was een saai jaar!

Voor onze beide kerken was het natuurlijk een bittere pil. Zij liepen veel inkomsten mis waardoor noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uitgesteld moesten worden. Ook jammer dat er voor de verenigingen niets binnen te halen viel.

Toch een bier-, wijn- en worstverkoopactie

Wel hebben we als veilingcomité
een bier, wijn en worst-verkoopactie via internet gehouden. Eline Klaver, heeft daartoe van onze website een webwinkel gemaakt. Knap werk.

Er werden complimenten gegeven voor de kwaliteit van de producten. Lekkere wijn, prima bier en smakelijke worst werd er gezegd en dat was ook zo. O nze sponsoren; Slijterij Hoogland, Brouwerij Borst bier en Slagerij Daan Ruijter, hartelijk bedankt!

Maar zo’n actie, hoe leuk en geslaagd ook, is niet te vergelijken met een echte veiling.

Niettemin kunnen we met trots zeggen dat we aan de St. Victorkerk €2000,- kunnen
overhandigen en aan het Brakenkerkje €1000,-.

Maar wel een veiling in 2021!

We zijn zeker van plan om dit jaar wel een veiling te organiseren. We hebben er zin in en we denken u ook. We hopen natuurlijk dat alle coronamaatregelen dan inmiddels ingetrokken zijn. Als dat niet zo is, dan houden we De Veiling in aangepaste vorm, maar doorgaan zal het! Laten we er dan met elkaar een superveiling van maken om het jaar 2020 een beetje goed te maken.
De datum hebben we alvast vastgelegd. Het gaat op vrijdag 5 november gebeuren!

Kom naar De Veiling van Obdam op vrijdagavond 5 november 2021, we gaan weer knallen!

En dit allemaal onder het motto:

Van Obdam, voor Obdam

Het veilingcomité