Beste dorpsgenoten,

Zeer tot onze spijt hebben wij als Veilingcomité moeten besluiten De Veiling van Obdam dit jaar niet door te laten gaan.

Hieronder de redenen.
– Wij zijn er van overtuigd dat we op 6 november 2020 geen bijeenkomst van 300 mensen bij elkaar mogen organiseren in de Brink (of andere locatie) om volgens ons draaiboek een succes van De Veiling Obdam 2020 te maken met navenante opbrengst.
– Wij zijn er van overtuigd dat wanneer we een andere vorm van Veilen kiezen dit onze huidige opzet/draaiboek voor de jaren er na zal schaden en wij nooit meer aan de opbrengsten van 2018-2019 kunnen komen.
– Wij hebben het verenigingsleven gepolst, maar alle besturen zijn volop bezig om hun eigen broek op te houden en laten de assistentie voor een veiling dit jaar aan zich voorbij gaan.
– Wij vinden het beschamend om met de huidige crisis ons locale bedrijfsleven (goed voor de helft van de catalogus) te benaderen voor sponsoring.
– Wij geven de verantwoording voor de gezondheid van al onze vrijwilligers, sponsoren en kopers voorrang boven de doelstelling van onze stichting.

Natuurlijk hopen we van ganser harte dat De Veiling 2021 wel door kan gaan.

Laten we er dan met elkaar zo’n groot succes van maken dat we de misgelopen inkomsten voor onze beide kerkgebouwen en voor het verenigingsleven weer een beetje goed maken.