Beste dorpsgenoten,

Het is weer tijd om u even op de hoogte te brengen over de stand van zaken bij De Veiling Obdam.

U heeft intussen kunnen constateren dat de vaart er volop in zit. En we hebben er weer alle zin in. De spanborden heeft u vast wel zien staan. De wijkloper is langs geweest en de kavels en de spullen zijn opgehaald.

Gulle gevers en wijklopers hartelijk bedankt.

Op het moment dat ik dit schrijf is het overzicht nog niet compleet, maar we hebben al gezien dat er weer mooie en uitdagende kavels bij zitten.

Wat zou u denken van een rondleiding in het Eenden Museum in Andijk. In het NHD van afgelopen zaterdag kon u lezen dat daar een grote collectie 2CV’s van alle typen en leeftijden is ondergebracht. Daarnaast zijn er ook andere antieke auto’s te zien en is er een fraaie collectie van oude brommers te bewonderen. Maar als klapstuk is er de echte Batmobiel te zien!

Een ander topkavel is een rondleiding in wijngaard De Jongens met lunch en wijnproeverij. Jazeker, we hebben aan de Lutkedijk in Obdam een echte wijngaard. Ook dat heeft in het NHD gestaan.

In de volgende Rotonde komen andere interessante kavels aan de beurt.

Intussen wordt de catalogus samengesteld. Als hij klaar is, komt hij meteen op onze website te staan. Maar u zult hem ruim voor 4 november ook als een boekje in de brievenbus aantreffen.

Naast de twee vaste deelnemers, dat zijn de St. Victorkerk en het Brakenkerkje, doen er dit jaar drie verenigingen/stichtingen mee. Dit zijn de Gymvereniging, Jeugdwerk en De Brink. Het is er één meer dan in voorgaande jaren, maar dat zal de betrokkenheid bij De Veiling Obdam alleen maar vergroten.

Toch even dit. Soms hoor je als wijkloper weleens de opmerking: ‘Ik heb hier niets mee’. Dan is het weleens verhelderend om uit te leggen waar De Veiling Obdam zich voor inzet. En dan kan zomaar blijken dat degene die dat zegt een verkeerd idee over onze veiling heeft. Het komt voor dat zij of hij lid is, of gebruik maakt van de diensten van een vereniging of stichting die door De Veiling Obdam wordt gesteund. En dan heb je er natuurlijk wel wat mee.

Het veilen begint om 20.00 uur, maar u kunt vanaf 19.30 uur in de foyer de alvast het deel van de kavels komen bekijken dat bestaat uit spullen, smulpakketten enz. Alle kavels, dus ook de uitjes, activiteiten enz. worden met een beamer op een groot scherm in de zaal gepresenteerd.

Nadat de laatste kavel is geveild zal voorzitter Joan Peerdeman het eind bedrag bekend maken. Dit zal zo rond 24.00 uur tot 00.30 uur zijn. Hierna is er een gezellige nazit. Dan kunnen we nog even mooi nakaarten over alle leuke kavels en koopjes. De Brink zal voor een goed stukje muziek zorgen.

De Veiling Obdam steunt:

De Obdammer stichtingen en verenigingen. Nu met beduidend meer financiële mogelijkheden dan voorheen.

De beide kerkmonumenten. Hierbij gaat het gaat om onderhoud en renovatie van de gebouwen en om niets anders. Die gebouwen willen we echt in prima staat houden.

Daarnaast is het mooie gevolg van De Veiling Obdam, dat er heel veel leuke evenementen en gezellige gebeurtenissen uit voortkomen, die in de loop van het jaar plaatsvinden.

Kom naar De Veiling Obdam op vrijdagavond 4 november 2022, we gaan weer knallen!

Van Obdam, voor Obdam!

Het veilingcomité

 

Bij de boerderij van van Diepen teruggekomen zaten de kleren onder de bagger en stonden de schoenen vol water, dus eerst een lekkere frisse schoonmaakbeurt. Nou, met een stevige straal lukte dat wel. Iedereen had intussen gezonde trek en dat kwam mooi uit want het was tijd voor een smakelijke barbecue.

Met een quiz werd hierna werd de kennis over Westfriesland getest. Weet u bijvoorbeeld hoe lang de Westfriese Omringdijk is? Team Lutkedijk bleek de meeste kennis in huis te hebben.

Onder het genot van een biertje en andere versnaperingen zat het gezelschap die avond ‘peut an’ onder de sterrenhemel. Dat werd natuurlijk een latertje maar eigenlijk was het meer een vroegertje, want de zon kwam al weer op.

Gelukkig hoefden ze niet ‘melkerstijd’ uit bed te komen want het ontbijt was om 10.00 uur.

En dat was een ontbijt geheel in stijl tussen de koeien. Misschien wel handig als je nog een glaasje melk lust.

Om 11.30 uur werden de deelnemers met de trekker weer teug naar het kerkplein gebracht.

Het was een pracht avontuur om nooit te vergeten.

Het veilingcomité (met dank aan de familie van Diepen)