De kinderen van Carlo en Marlène van Diepen: Lisa, Sem, Nick en Daan hebben afgelopen november een fantastisch kavel aangeboden op de Dorpsveiling onder de naam: ‘Kamperen op de Canarische weilanden.’ De kavel is door tien moedige en jeugdige bieders binnengehaald. Op vrijdag 10 juni moest het gebeuren. Om drie uur ’s middags werden de deelnemers vanaf het kerkplein in Obdam met trekker en kar opgehaald en naar de boerderij aan de Lutkedijk gebracht. Het weer zat geweldig mee, het zonnetje stond aan de hemel te stralen. Eerst was er koffie en thee met boerencake, waarna de tenten werden opgezet. Daarna werd er teruggegrepen een oud Westfries gebruik. Met een polstok of een kloet over sloten springend door de polder trekken. In Friesland heet dat fiereljeppen.

De strijders werden gedropt bij de verste boerderij aan de Lage Hoek en trokken vervolgens dwars door het land richting de Wipbrug. Onderweg werd opgestoken bij de boerderij van Jeroen Leeuw. Vanaf de Wipbrug ging het verder door de Kaagpolder. Er waren twee echte fierljepstokken aangeschaft, maar die zijn beide bezweken onder dit geweld. Gelukkig een pas bij de laatste sloot.

Bij de boerderij van van Diepen teruggekomen zaten de kleren onder de bagger en stonden de schoenen vol water, dus eerst een lekkere frisse schoonmaakbeurt. Nou, met een stevige straal lukte dat wel. Iedereen had intussen gezonde trek en dat kwam mooi uit want het was tijd voor een smakelijke barbecue.

Met een quiz werd hierna werd de kennis over Westfriesland getest. Weet u bijvoorbeeld hoe lang de Westfriese Omringdijk is? Team Lutkedijk bleek de meeste kennis in huis te hebben.

Onder het genot van een biertje en andere versnaperingen zat het gezelschap die avond ‘peut an’ onder de sterrenhemel. Dat werd natuurlijk een latertje maar eigenlijk was het meer een vroegertje, want de zon kwam al weer op.

Gelukkig hoefden ze niet ‘melkerstijd’ uit bed te komen want het ontbijt was om 10.00 uur.

En dat was een ontbijt geheel in stijl tussen de koeien. Misschien wel handig als je nog een glaasje melk lust.

Om 11.30 uur werden de deelnemers met de trekker weer teug naar het kerkplein gebracht.

Het was een pracht avontuur om nooit te vergeten.

Het veilingcomité (met dank aan de familie van Diepen)